Ismerje meg az íves ofszet nyomtatást. Verhetetlen minőség.

 

Mi az az íves ofszet nyomtatás és mikor előnyös az Ön számára?

 

Az ofszet nyomtatás a különböző nyomtatott termékek létrehozásának leggyakrabban használt módszere, mely jellemzően a nagy mennyiségben előállítandó, színes és fekete-fehér, kiváló minőségű, papírra nyomtatott termékek nyomtattatása esetén lesz ideális választás Önnek.

Amennyiben Ön (600-700 darabnál) kisebb példányszámban, vagy papírtól eltérő alapanyagra kíván nyomtattatni, javasoljuk, hogy tekintse meg Digitális nyomtatás és Nagyformátumú nyomtatás szolgáltatásainkat!

Az ofszet nyomtatási folyamat alapja a 4 nyomdai színre (CMYK azaz cián, magenta, sárga és fekete) lebontva alumínium nyomólemezek készülnek, melyekre a nyomdagépben festékhengerek viszik fel a folyékony festéket, mely a nyomólemezekről egy gumilepedővel bevont hengerre kerül és végül erről a hengerről kerül át a papírra. Ezen folyamatnak megkerülhetetlen eleme a nyomólemezek elkészítése, melyről fontos tudni, hogy előállítása egyszeri költséggel jár, tehát a nyomtatás darabszámától függően a nyomólemezek egy darab végtermékre vetített ára a darabszám növekedésével folyamatosan csökken.

Ha kíváncsi rá, hogy hogyan spórolunk Önnek időt és pénzt a nyomólemezek készítése folyamán, görgessen lejjebb a CTP-ről szóló fejezethez!

Milyen termékek készülnek leggyakrabban ofszet nyomtatást használva?
 • könyvek
 • újságok, programfüzetek
 • folyóiratok
 • magazinok
 • ügyviteli nyomtatványok
 • gyógyszercímkék
 • stancolt és ragasztott dobozok
 • prospektusok
 • jegyzettömbök
 • szórólapok, brossúrák
 • műszaki leírások, használati útmutatók
 • naptárak, meghívók
 • belépőjegyek, bérletek
 • CD, DVD-borítók 

Melyek az ofszet nyomtatás előnyei?
Melyek az ofszet nyomtatási technológia korlátai?

Mi az a CTP és hogyan spórolunk vele Önnek időt és pénzt?

A CTP, azaz a Computer-To-Plate technológia nem más, mint a nyomólemezek készítésének, szakzsargonnal élve levilágításának új technológiája, melynek során a számítógépen tárolt Postscript vagy PDF fileból közvetlenül történik meg a nyomólemez levilágítása, a korábbi, nyomdai filmet használó metódussal szemben, századmilliméter pontosságú lézeres technológiával. A file színekre bontása és megfelelő rácsozása is a berendezésben történik meg, az elkészült nyomólemezt közvetlenül lehet a nyomógépbe tenni és kezdődhet a nyomtatás. Összességében elmondható, hogy a CTP napjainkra a legjobb minőségű, elkészítési idő és költségek tekintetében a legkedvezőbb és a legmodernebb nyomólemez készítési technológia. 

Milyen előnyökkel jár Ön számára az, hogy CTP technológiával dolgozunk?

Fontos tudni, hogy kilövéseket bármilyen méretre és géptípusra tudunk készíteni, a megfelelő információk (méret, oldalméret, géptípus) átadása esetén.

Az általunk használt Prepps és Apogee programok professzionális PostScript feldolgozó rendszerek, melyek lehetővé teszik az oldalak montírozását kilövés szerint, nyomólemezen történő pozicionálását és képernyőn történő megjelenítését, ellenőrzés céljából. Fogadni tudunk bármely nyomdai tördelő program által készített postscript fájlt. Lehetőség nyílik könyvek, újságok, brosúrák ívhajtogatási séma szerinti összeállítására forgató és kilövés alapján, figyelembe véve az alkalmazott kötészeti technológiát pl. kompenzáció az irkafűzésnél vagy frézelési mélység ragasztókötésnél.

Mi az a proof, vagy próbanyomat? Milyen biztosítékot jelent ez Önnek a végeredményt nézve?

A nyomdákban eleinte úgynevezett próbanyomógép működött, vagy magán a nyomdagépen készítették el a mintát. Ez igen költséges és lassú folyamat volt, ám szerencsére a CTP technológia bevezetésével és a nyomdai film használatának megszűnésével az analóg próba készítésének szükségessége is megszűnt. A színkezelő szoftverek, az egyre tökéletesebb nyomtatók és az egyre elérhetőbb árú színmérő műszerek lehetővé tették a végleges nyomdatermék szimulációját.

A próbanyomat nyomtatott szimulációja a végső nyomdai kimenetnek. Megléte a tökéletes nyomdai példány elkészülte előtt az Ön számára nélkülözhetetlen, hiszen nem csak a színhelyesség ellenőrzését segíti, hanem alkalmat nyújt a végső nyomdai munka előtti esetleges korrekció(k)ra is. A proof az előzetes kontroll és a szerződéskötés alapjául is szolgál.

A proof kérésétől eddig sokan eltekintettek, hiszen a hagyományos gyakorlatban ez időigényes és költséges lépése volt a gyártási folyamatnak, azonban a Center-Print nyomdában a BestColor technológiának köszönhetően az analóg proof-hoz hasonló minőségű digitális proof-ot tudunk biztosítani Önnek.

Nyomdánk szerződéskötésre is alkalmas digitális proofot készít. A próbanyomat szélére egy úgynevezett Fogra skálát nyomtatunk, melyet minden esetben műszeres méréssel vetünk egybe a referencia értékekkel. A proof megfelelőségét az ezt tanúsító hitelesítő matricával igazoljuk. Az általunk alkalmazott díjnyertes GMG színkezelő rendszert kifejezetten a nyomdai igények hívták életre.

Az Epson Stylus Pro 4880 tintasugaras 8 színű nyomtató nagy felbontással reprodukálja a Postscript állományokat. A PostScript az Adobe által kifejlesztett oldalleíró nyelv, mely a grafikai és tipográfiai elemeket vektorgrafikus módon tárolja. Használata eszközfüggetlen, ennek is köszönheti, hogy napjainkra a nyomtatás szabványává vált. A PostScript fájl egy állományban rögzíti a PostScript nyelven megírt oldalak teljes grafikai információtartalmát. A PostScript állományok ellenőrzésére Adobe Acrobat Distillert használunk.

Íves ofszet nyomógépeink:

ÜGYFELEINK SZERINT
 
"Körülbelül már 3 éve vettük fel az első kapcsolatot a CenterPrinttel és akkor még csak névjegykártya és kismennyiségű oklevelek gyártására kértünk árajánlatot. Azonban az évek és a nyomdai igények növekedésével, különös tekintettel az elmúlt 1 évre, már egyre szélesebb körben vettük és tervezzük a jövőben is igénybe venni nyomdai szolgáltatásaikat.
Cégünk (Netkosár Marketing Kft. | www.moonbasanails.hu) szóróanyagai, termékcímkéi és egyéb reprezentációs célokat szolgáló print termékei is az önök nyomdájánál készülnek.
A választás és a minél több megrendelés pedig azért esik pont önökre, mert versenyképes áron, viszonylag rövid határidőn belül, kiváló minőségű termékeket állítanak elő. Kiemelném termelési vezető kollégájuk türelmét és szakmai segítségét, aki rendszeresen készséggel áll rendelkezésünkre ha nyomdai anyagok előkészítésében, tervezésében elakadunk vagy megvalósítási hibákba ütközünk. Rá mindig számíthatunk, hogy segít és hasznos tanácsokkal lát el a tökéletes megvalósítás érdekében.
Az elkészült munkák eddig hiánytalanul kifogástalanok voltak, darabra és minőségre sem volt és nem is lehetett soha panasz. Vásárlóink visszajelzései az önök nyomdájánál készült szóróanyagokra egyöntetűen pozitívak voltak és hamar elnyeri tetszésüket.
Nagyon hasznosnak és pozitívnak tartom az e-mail-es tájékoztatásokat a megrendelések leadását követően és a gyártás elkészültéről. A kész termékek igényesen vannak fóliázva, így ha szükséges hosszútávra is kényelmesen és biztonságban tudjuk tárolni a megrendelt nyomatokat, amelyek nem porozódnak és védve vannak a külső környezeti hatásoktól."
Meszesán László
online marketing menedzser | Netkosár marketing Kft.
 
"Biztosak vagyunk benne, hogy legközelebb is a Center-Print nyomdát bízzuk meg cégünk termékcsomagolásának gyártásával. Már a kezdetektől bármilyen felmerülő nyomdai kérdésben szakszerű segitséget, tanácsokat kaptunk kapcsolattartónktól, a termelési vezetőtől. Rugalmas hozzáállását is bizonyitotta a nyomda, mikor az idő sürgetése miatt rekordidő alatt készitették el a rendelt anyagot. Teljességgel elégedettek vagyunk a végső nyomdai termék minőségével és a nyújtott szolgáltatással.
Köszönjük, Wundertats LTD"
Bodó Natália
Wundertats LTD
 
"A Center-Print nyomdát nyolc éve, a mostani cégemhez kerülve ismertem meg. Ez már egy öröklött és bejáratott kapcsolat volt, cégem korábban is rendszeresen rendelt a Center-Printtől, és a munkakapcsolat ma is töretlenül tart. Elsősorban akciós szórólapokat, termékismertetőket, névjegyeket, katalógusokat, meghívókat és az utóbbi időben különféle roll-up - okat gyártatunk a Center-Printtel. A nyomda termékeivel eddig egyetlen esetben sem volt problémánk, mondhatom, hogy teljes megelégedésünkre szolgált és szolgál a munkájuk. Külön kiemelem a Center-Print szekembereinek hozzáértését és lelkiismeretességét: volt eset, amikor nem kis munkával egy nyomdakész pdf-et "szedték szét" - mivel az InDesign fájl nem állt rendelkezésre -  és úgy végezték el a szükséges korrekciókat. Mivel mind szakmai, mind ár szempontjából elégedettek vagyunk a Center-Printtel, semmi okunk nincs arra, hogy nyomdai beszállítót váltsunk, és remélem, hogy munkakapcsolatunk a továbbiakban is folytatódni fog."
Dr Kovács Zoltán
VWR International Kft.
 
"A nyomdát az interneten keresgélve találtam meg, és hamar egyértelművé vált komolyan veszik a munkájukat. Az ügyfélfogadó kellemes és tágas kulturált, Cégüknél dolgozó kollégák segítőkészek, felkészültek és rendkívül kedvesek! Remek tapasztalataim voltak a közös munkával kapcsolatban, a jövőben jelentkező nyomdai munkáimat egyértelműen Önökhöz viszem. A szakmai felkészültségük, a munkájuk minősége és hozzáállásuk a vásárlóhoz véleményem szerint kiemeli Önöket a versenytárak közül."
Szabó Norbert
 
"A Center-Print nyomdában főleg szórólapokat, prospektusokat, névjegykártyákat, termék címkéket (öntapadós) gyártattunk. Elsősorban a debreceni székhely miatt döntöttünk a Center-Print mellett, könnyen elérhető, jó referenciákkal  rendelkező helyi céget kerestünk. A Center-Printtel kapcsolatban csak jó tapasztalataink vannak. Elkészült anyagainkkal kapcsolatban nem volt még problémánk, grafikai anyagaink megfelelő minőségben kerültek nyomdáztatásra. A sürgős esetekben is megbízható partnerre találtunk, a vállalt határidőket precízen tartották, a kapott végtermékek minőségével egy esetben sem volt problémánk. Teljes mértékben elégedettek vagyunk a kapott szolgáltatással. 
Természetesen a továbbiakban is igénybe fogjuk venni a nyomda szolgáltatásait. Akár a nagyobb óriásplakátok nyomdáztatásánál is a későbbiekben."
Takács Kálmán
Labtech Ltd. 
 

Mint minden weboldal, a centerprint.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.